Udonnudlar.
Hackad fläskkarré. (Godare än fläskfärs från butik då den inte blir lika torr och trist)
Alldeles vanliga tomater.
Bladselleri.
Tada!
Jag skriver ju oftast om allt och inget, men sällan om matlagning. Så, här är ett tips om hur man kan laga till något väldigt enkelt men himla gott. Jag har svårt att ge måttanvisning på kryddor då jag höftar lite vilt. Så. forgive me. Ingredienser får ni iaf :)
Do it like this:
Koka nudlarna tills dem blir al dente och häll sedan dem i ett durkslag och skölj udonen i ljummet vatten (så dem inte kletar ihop sig). Häll olja i en panna, i med finhackad vitlök och bums i med karrén innan vitlöken blir bränd (det blir en hemsk besk bismak). Sedan i med fisksås, ostronsås, socker, sesamolja och lite salt. Häll i lite fond, eller vatten om man inte har det, koka upp och red av med potatismjöl. I med tomat och selleri, och slutligen nudlarna. Allt ska vändas varsamt i medelhög värme. Toppa rätten med lite rostad vitlök och gullök, och krispig vårlök. Done and done!
Den som inte förstod mitt påvra sätt att beskriva tillagningen får gärna komma med frågor :P
Ser gott ut! Vill ha nästa gång.
SvaraRaderaCharmigt sätt att skriva recept på =)
Anytime :)
SvaraRaderaCharmigt är ett snällt sätt att säga det på hehe. Kommer du och hälsar på i juni?
På tal om mat, vafan hände med min pannacotta som jag skulle få när jag va i götet?
SvaraRaderaFörhoppningsvis kan jag komma ner, vi får se hur det blir :)
SvaraRaderaKev: Du var för upptagen med att dricka öl remember? :P Nääääästa gång!
SvaraRadera